Зимові дні, святкові та звичайні, багаті на калорійні частування та солодкі десерти.
На новорічному столі і салати з майонезом, і м'ясні страви, і солодощі, які позначаються не тільки на фігурі, але і на загальному самопочутті. У День святого Валентина – цукерки та тортики. Вживання важкої їжі навіть протягом невеликого періоду часу провокує напади голоду, збиває графік сну та відпочинку, прямо впливає на активність та життєдіяльність. Швидко прийти у форму та позбутися наслідків зимових застіль допоможе грамотне розвантаження. «Приазовський робочий» знайшов рецепти легких страв, які забезпечать організм необхідними та легкозасвоюваними речовинами.
Калорійність: 33 ккал на 100 г
Овочі помити та обсушити. Обдати маслом і запікати на грилі або в духовці на максимальній температурі. Вже готові овочі почистити від шкіри та зрізати кінці та серцевину. Нарізати баклажани, перець та томати великими кубиками. Потім почистити часник і потерти на тертці, додати до овочів, посолити. Петрушку дрібно нарізати і додати до страви, все перемішати.
Калорійність: 138 ккал на 100 г
Сир та молоко краще взяти з невеликим відсотком жирності, тоді запіканка вийде менш калорійною. Замість молока можна взяти сметану чи натуральний йогурт. Яйця розділити на жовтки та білки. Потрібно постаратися зробити це акуратно, щоб у білки не потрапило ні крапельки жовтка, інакше вони не зіб'ються. Білки збити та сховати в холодильник. До жовтків додати сир, молоко та ванілін. Перемішати продукти. Краще це зробити блендером, тоді маса стане дуже гладкою та однорідною. Якщо ж блендера немає, краще протерти сир через сито, аби позбутися крупинок. Дістати білки з холодильника та знову збити їх. Збивати треба довго, не менше 10 хвилин, аби після зупинки сліди від міксера не опадали. Додати збиті білки до основної маси. Робити це порціями по кілька столових ложок, акуратно вимішуючи їх після кожного додавання. Розмішувати білки рухами знизу вгору, найкраще підійде силіконова лопатка - вона не руйнує структуру. Після додавання всіх білків тісто стане дуже повітряним і рідким. Так і має бути, бо воно без муки. Взяти відповідну за розміром форму і змастити її невеликою кількістю олії. Вилити у форму тісто. Запікати масу в духовці при температурі 170 ° С 40 хвилин, подавати охолодженою. Можна полити її медом або якимось сиропом, а також додати до запіканки ягоди - вони замінять цукор, якого в ній немає.
Калорійність: 83 ккал на 100 г
Яйця попередньо зварити та остудити. Якщо квасоля заморожена, то її розморожувати не потрібно. Тунець потрібно вибрати натуральний, без олії. Квасолю відварити у підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Потім відкинути її на сито та обдати холодною водою. Остудити. Приготувати продукти для заправки салату. Змішати всі інгредієнти для заправки до однорідної емульсії. Сіль та перець покласти за смаком. У тарілку порвати салатне листя. Важливо це робити саме руками - від контакту з ножем салат швидше окислюється і в'яне. Помідори помити, обсушити, нарізати часточками. Додати помідори до салату. Покласти охолоджену квасолю. Полити салат половиною заправки, акуратно перемішати двома виделками. Яйця почистити від шкаралупи та нарізати на четвертинки. Викласти зверх салату. Розкласти зверху також шматочки тунця. Полити салат залишками заправки. Подати одразу до столу.
Калорійність: 170 ккал на 100 г
Цибулю нарізати дрібними кубиками і готувати на повільному вогні з додаванням оливкової олії. До неї додати часник через прес і чебрець (пару гілочок). Цибуля має стати м'якою і прозорою. Додати мідії та обсмажити кілька хвилин, періодично помішуючи. Посолити та поперчити, додати сметану, перемішати та зняти з вогню. Розкласти жульєн по формах і посипати тертим сиром. Запікати при 180 °C протягом 20 хвилин. Подавати зі свіжими овочами.
Світлина з відкритих джерел
Корисні напої з овочів та фруктів, які будуть незамінні для вашої краси та здоров'я.
Напій рекомендовано вживати після закінчення робочого дня. Розумова праця неабияк потребує йоду, а він, у свою чергу, у великій кількості міститься у буряковому соку. Бетаїн, залізо, фолієва кислота допоможуть кисню дістатися до втомленого мозку та надихнути його на свіжі думки. Велика кількість вітамінів розслабить, а пектини сприяють нейтралізації токсинів, які утворилися в кишечнику за добу.
Цей коктейль ідеальний для людей, які звикли багато часу приділяти спортивним тренуванням, тому він буде доречний до або під час фізичних навантажень. Він містить максимальний набір вітамінів та мікроелементів, які допомагають кисню добиратися до м'язів та головного мозку. Морквяний сік прийнято вважати санітаром організму, який допомагає боротися з холестерином, печінковими токсинами, очищує шкіру та «активізує зір». Більше того, ті, хто п'є морквяний сік, можуть отримати дуже рівну золотисту засмагу. Однак не варто занадто захоплюватися вживанням соків або коктейлів, що містять моркву, оскільки передозування загрожує апатією, слабкістю та появою жовтих плям по всьому тілу.
Плоди зеленого кольору багаті на клітковину, а отже, добре насичують організм і очищають його від усього зайвого. Корисні фруктово-овочеві коктейлі на їх основі багаті на антиоксиданти, завдяки чому уповільнюють процеси старіння на клітинному рівні. Візьмемо три великі листки капусти, склянку зеленого винограду, один огірок і невелике зелене яблуко. Всі інгредієнти перетворюємо на однорідну масу, додаємо 100 мл води та проціджуємо. Під забороною такі коктейлі для тих, хто страждає на коліти, підвищену кислотність і хвороби нирок.
Соковиті цитруси мають загальнозміцнюючий вплив на організм і є хорошим засобом профілактики застуди. Антиоксиданти зміцнюють стінки судин та стимулюють зростання нових клітин. Пектини виводять із кишечника шлаки та токсини. Для корисного коктейлю нам знадобиться один грейпфрут, пара апельсинів та один ківі. Додаємо до суміші соків цих плодів тертий корінь імбиру та рубану зелень. Усі компоненти змішуємо у блендері та проціджуємо.
18 лютого 2022
04 лютого 2022
21 січня 2022
14 січня 2022
06 січня 2022
24 грудня 2021
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)